Активности и галерија

Активности и галерија

Документи

План за јавни набавки 2019

Завршна сметка 2018

Завршна сметка 2017

Завршна сметка 2016

Галерија

 

Активности

 

 

ООУ „Гоце Делчев“ најдобро во Македонија за 2016 година

 

slika11Основното училиште „Гоце Делчев“ од Општина Илинден ја понесе титулата најдобро во Македонија во категоријата најуспешни училишни спортски клубови во делот на основното образование, во изборот на Агенцијата за млади и спорт (АМС) и Сојузот на спортски федерации на Македонија.

 

На Изборот на спортист на Македонија што се одржа по 62-ри пат, годинава за прв пат покрај досегашните девет, беа воведени три нови категории за најуспешните училишни спортски клубови во делот на основното, средното и високото образование.

 

Овој голем успех ООУ „Гоце Делчев“ го постигна благодарејќи на големите успеси што ги постигнаа учениците од ова училиште во ракометот и атлетиката.

 

Кирил Лазаров, капитенот на сениорската машка ракометна репрезентација и првиот женски тениски рекет, Лина Ѓорческа, во изборот на АМС и Сојузот на спортски федерации на Македонија се прогласени за најдобрите спортисти на Македонија за 2016 година.

 

Одговорни наставници:       Лила Петрушевска Алексовска

 

Благоја Митровски

 

 

 

Мост на пријателство меѓу Општина Илинден и Општина Решетари, Хрватска

Општинското основно училиште „Гоце Делчев“ од Општина Илинден и Основното училиште „Анте Старчевиќ“ од Решетари, Хрватска, потпишаа Спогодба за меѓусебна соработка, во рамките на реализацијата на меѓународниот проект Мост на пријателство: Илинден-Решетари.

Во присуство на амбасадорот на Република Хрватска во Република Македонија, Данијела Баришиќ, Спогодбата ја потпишаа градоначалникот на Општина Илинден, Жика Стојановски и градоначалникот на Општина Решетари, Златко Ага, како и директорите на двете училишта.

Основна цел на овој проект е размена на разбирање и почитување на различните култури, на културното наследство на местото, на родниот крај, на татковината како што се: фолклор, музика, традиција и обичаи, потоа запознавање со другите oбразовни системи, поттикнување на мобилноста на учениците и наставниците, како и размена на европска соработка во областа на образованието.

Потпишувањето на спогодбата и соработката во областа на образованието е продолжение на досегашната успешна соработка меѓу Општина Илинден и Општина Решетари во повеќе области, по потпишувањето на Спогодбата за меѓусебна соработка и пријателство меѓу двете општини во 2012 година.

Со неа е предвидено преку заеднички проекти во областа на културата, туризмот, стопанството, знаменитостите, образованието и спортот да се унапредува стопанството и социјалниот развој во двете општини. Трајната соработка се остварува преку среднорочни и долгорочни програми, односно преку конкретни заеднички проекти.

 

sl1 sl2 sl3

За нас

Наскоро повеке информации и фотографии... Наскоро повеке информации и фотографии... Наскоро повеке информации и фотографии...

Контакт

+389 (02) 2573 347

ougocdedelcevilinden@yahoo.com

Адреса

 Општина Илинден
1000, Скопје, Македонија

logo1